Project / KL East (Overall Development) & The Véo (Service Apartments)
Task / Logo & Visual Identity Design, Brand Strategy & Communication, Marketing Collaterals, Main Signage
Client / Sime Darby
Year / 2013–2015
In collaboration with Reedworks
Lead Designer KL East / Yee Weng Chiang
Photography
(Véo Interiors) / MidasTouch

 

KL East is a 153-acre integrated township development within the Kuala Lumpur city limits, complemented by the world’s longest quartz ridge as its natural backdrop. The development stands as a one-of-its-kind venture that includes a facility dedicated to rainforest regeneration, with more than 50% of green open spaces.

The Véo Kuala Lumpur is KL East’s inaugural residential towers and personifies modern contemporary living with the benefits of being both in the city and right next door to world-class nature. 

KL East_Overview_WMV03b_(RGB).jpg

 

LOGO

KL East’s logo and visual identity combine style and nature through careful selection of images and colour, as well as the use of typography. 

 These are some of our early visual explorations of the logo; and below, the final version. The strokes of the logo’s letterforms can be extended to communicate the development’s excellent connectivity and expansive green spaces.

These are some of our early visual explorations of the logo; and below, the final version. The strokes of the logo’s letterforms can be extended to communicate the development’s excellent connectivity and expansive green spaces.


static1.squarespace-5.jpg

 

VISUAL EXPLORATION

whwWeb_KL East_Typo Explore_pptres.jpg
whwWeb_KLEast_Portrait.png
whwWeb_KL East_MusicFest.png
whwWeb_KL East_2-01.png
whwweb_KL East_5-01.png
whwWeb_KL East_10.png

POSITIONING

KL East’s positioning is based on its proximity to Kuala Lumpur’s iconic Petronas Twin Towers (15-min drive) and the Klang Gates Quartz Ridge. It is the only development in the city with a rainforest park dedicated to promoting sustainable living through rainforest appreciation.

Positioning Statements

KL East: City Living, Naturally 

The Véo: The Swanky New Address in the Capital

(shared): An Extraordinary Place for Extraordinary People

 

whwWeb_KL East_TheEdgeWrap_Front Cover.png
whwWeb_KL East_Bunting.png

COMMUNICATION

KL East was launched with three fold-out ‘statement’ pamphlets contained in a metallic gold folder, each pamphlet dedicated to a specific theme: nature, urban style, and The Véo luxury condominium.

IMG_5538.jpg
IMG_5544.jpg
SDP_KLE_Leaflet_An Extraordinary Place for Extraordinary People_OUTPUT(view only)-1.jpg

Other marketing and communication materials include internal hoardings and light boxes along the underground walkway from KLCC (Petronas Twin Towers) to the Kuala Lumpur Convention Centre, the building sign and information panels at the KL East sales gallery, the KL East logo on a hilltop (resembling the Hollywood sign), launch materials (invitation cards, exhibition panels, tote bags, etc) as well as billboards, press ads, and EDMs.

whwWeb_KL East_Convex_Panel C.png
whwWeb_KL East_KLCC Lightbox 1.png
whwWeb_KL East_KLCC_Lightbox 2.png
 Large-screen video presentation at KL East’s launch.

Large-screen video presentation at KL East’s launch.

THE VéO

The Véo is a luxury condominium and is a part of the KL East project. It sits at the foothills of the Klang Gates Quartz Ridge, and offers a scenic view of the ridge alongside the skyline of Kuala Lumpur. Materials for The Véo often included an introduction to KL East. 

whwWeb_KL East_KLCC_Convex_Pillar 1_pptres.png
whwWeb_KL East_KLCC_Convex_Pillar 2_pptres.png
whwWeb_KL East_Veo_Panel.jpg

BROCHURE

whwWeb_KL East_4543.jpg
IMG_4168.jpg

MICRO-BROCHURE

IMG_4174.jpg
IMG_4170.jpg

INVITATION CARD

Every collateral was designed to convey a consistent look and feel, with the same communication messages, thereby strengthening The Véo’s brand presence. 

whwWeb_The Veo_Invite_front_4580.jpg
whwWeb_The Veo_Invite_back_4581.jpg
whwWeb_The Veo_Ad_4c.png